Κυριακή 26 Απριλίου 2020

θέατρο για παιδιά!

Μετά το κλείσιμο των σχολείων ,λόγω κορονοϊού και την παραμονή των παιδιών στο σπίτι είναι έκδηλη η ανάγκη  να απασχοληθούν τα παιδιά , γεμίζοντας τον ελεύθερό τους χρόνο, δημιουργικά.
Το εθνικό θέατρο συμβάλλει σ΄αυτό διαθέτοντας ψηφιοποιημένες πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις προηγούμενων ετών.Όπως «ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»,«ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» και πολλές άλλες.
Στα δεξιά κάθε παράστασης,εκεί που αναφέρεται το« οπτοκοακουστικό υλικό»,θα δείτε από κάτω και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση(ήχου ή βίντεο).

Για να δείτε τις θεατρικές παραστάσεις πατήστε ΕΔΩ
Καλή διασκέδαση!!

Τα χρώματα της Άνοιξης !






Καλημέρα!Βρισκόμαστε στα μέσα της Άνοιξης.Της εποχής που έχει βάλει στην παλέτα της τα πιο ζεστά της χρώματα και δε σταματά να γεμίζει με αυτά όλη την πλάση . Ο ήλιος  ζεσταίνει και βοηθά να ξαναγεννηθεί ό,τι δεν άφηνε ο χειμώνας με το κρύο και την παγωνιά του. Χρώματα ,λοιπόν, και ευωδιές παντού,στον κήπο ,στις αυλές,
στην ύπαιθρο.

Θα παίξουμε και εμείς ένα παιχνίδι με τα χρώματα.Σας το παραθέτω από το φωτόδεντρο ,τον εθνικό συσσωρευτή εκπαιδευτικού περιεχομένου.Λέγεται <<μείξη χρωμάτων>>και σκοπός του είναι να δημιουργήσουμε το χρώμα στο φόντο χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα + και -.Μπορείτε να παίξετε πατώντας ΕΔΩ.






Μπορούμε να ακούσουμε και το τραγούδι του Γιώργου Χατζηπιερή   <<επτά ποτάμια >>πατώντας ΕΔΩ